TCR Germany

Certainty Racing Team gaat in 2017 een nieuwe uitdaging aan! Met de deelname aan het TCR Germany toerwagenkampioenschap mengt het team zich in een zeer competitief kampioenschap met volbloed raceauto’s.

‘TCR’ is een wereldwijd toerwagenconcept. TCR-kampioenschappen staan open voor voorwielaangedreven toerwagens met een circa 330 pk sterke tweeliter turbomotor. Certainty Racing Team heeft gekozen voor twee Audi’s RS3 LMS, ontwikkeld door Audi Sport. De auto’s worden bestuurd door teameigenaar Dillon Koster en het 17-jarige Certainty-talent Simon Reicher. Simon kwam vorig jaar onder de vlag van Certainty Racing Team uit in de Renault Clio Cup. De jonge coureur is het zoveelste bewijs dat Certainty Racing Team een succesvolle talentenkraamkamer is.

Startveld met 40 auto’s!
TCR is actief in 43 landen. “Wij hebben gekozen voor TCR Germany, misschien wel het sterkste kampioenschap in Europa”, aldus Dillon. “Het startveld telt circa 40 auto’s, met veel zeer ervaren coureurs en dito teams. De competitie is enorm sterk.”

De Audi RS3 LMS is de populairste auto in TCR Germany. “Ik heb veel vertrouwen in de auto”, benadrukt Dillon. “Audi staat voor kwaliteit en duurzaamheid, ook in de autosport. Bovendien kunnen wij rekenen op de ondersteuning van Audi Sport-dealer Audi Sport Amsterdam.”

Het startveld bestaat verder uit TCR-versies van de Honda Civic, Opel Astra, Seat Leon en VW Golf.

21 – 23 juli Circuit Zandvoort
De kalender van TCR Germany bestaat uit zeven evenement op zes verschillende, internationale circuits. Een hoogtepunt voor het team wordt de ronde op Circuit Zandvoort (21-23 juli). “We hopen daar veel van onze sponsors, relaties en fans te kunnen trakteren op een leuk resultaat”, blikt Dillon vooruit.

Op 20 en 21 mei racet Certainty Racing Team ook op Circuit Zandvoort tijdens een gastoptreden in het TCR Benelux kampioenschap.

Raceproject voor meerdere jaren
2017 wordt een leerjaar voor Certainty Racing Team. Dillon: “Onze keuze voor TCR Germany is een grote stap. Gelukkig kunnen we als team terugvallen op veel ervaring, ook internationaal. TCR is een project voor meerdere jaren. We bieden kansen voor rijders uit ons team om, net als Simon, door te groeien. Bij Certainty Racing Team kan het allemaal: je licentie halen bij de Dutch Racing School Academy, ervaring opdoen bij de Dutch Race Driver Organisation, doorgroeien naar de Renault Clio Cup en dan… TCR!”

Certainty Racing Team wordt in TCR Germany onder meer ondersteund door TMC en Audi Sport Amsterdam.

Audi RS3 LMS
Motor: 1.984 cc met turbo
Vermogen: 330 pk
Aandrijving: voorwielen
Versnellingsbak: sequentieel; zes versnellingen
Gewicht: 1.285 kilo (inclusief rijder)
0 – 100 km/h: 4,5 seconden
Topsnelheid: circa 250 km/h

Kalender TCR Germany 2017
28-30 april Oschersleben (D)
9-11 juni Red Bull Ring (A)
7-9 juli Oschersleben (D)
21-23 juli Circuit Zandvoort
4-6 augustus Nürburgring (D)
15-17 september Sachsenring (D)
22 -24 september Hockenheim (D)