Certainty Racing Team met Bernhard van Oranje en Jaap van Lagen in TCR Benelux tijdens Jumbo Racedagen

 

  • Certainty Racing Team op Circuit Zandvoort in TCR Benelux met twee Audi’s RS3 LMS
  • Rijders: equipes Bernhard van Oranje-Dillon Koster en Jaap van Lagen-Simon Reicher
  • Bernhard van Oranje: “Ik verheug mij enorm op mijn raceoptreden tijdens dit prachtige autosportweekend.“
  • Jumbo Racedagen, 20 en 21 mei op Circuit Zandvoort, met demo’s van Max Verstappen met zijn Red Bull Formule 1-bolide
  • Talentvolle Certainty-coureur Lucas Groeneveld (15) maakt debuut in Renault Clio Cup Benelux

Certainty Racing Team neemt tijdens de Jumbo Racedagen, driven by Max Verstappen, deel aan de races van de TCR Benelux en Renault Clio Cup Benelux. De vaste TCR-coureurs van het team, Dillon Koster en Simon Reicher, worden bijgestaan door de gastrijders Jaap van Lagen en Bernhard van Oranje. Van Oranje kijkt uit naar zijn optreden met Certainty Racing Team. “Dillon en ik hebben tegen elkaar gestreden in het Dutch GT4 kampioenschap en de BMW 130i Cup. Nu gaan we samen voor een goed resultaat tijdens de prachtige Jumbo Racedagen. Ik heb er veel zin in!” De Jumbo Racedagen vinden plaats op 20 en 21 mei op Circuit Zandvoort.

 

 

Certainty Racing Team debuteert dit jaar in TCR Germany. Het Zandvoortse raceteam mengt zich met twee Audi’s RS3 LMS in het even prestigieuze als competitieve kampioenschap voor toerwagens met een circa 330 pk sterke tweeliter turbomotor. De volbloed raceauto’s worden bestuurd door teameigenaar Dillon Koster en het 17-jarige talent Simon Reicher. Komend weekend maakt het team een uitstapje naar Circuit Zandvoort, waar vier sprintraces van het TCR Benelux-kampioenschap op het programma staan. “We kijken erg uit naar onze eerste TCR-races op ons thuiscircuit”, aldus de in Zandvoort geboren en getogen Dillon. “Ik ben blij dat we ons team voor deze gelegenheid hebben versterkt met circuiteigenaar en ervaren coureur Bernhard van Oranje en de internationaal gelauwerde coureur Jaap van Lagen.” Jaap heeft een zeer indrukwekkend race-CV, met onder meer een Porsche Supercup-zege op het wereldberoemde stratencircuit van Monaco, het vice-kampioenschap in de ADAC GT Masters en een fabriekscontract in het WTCC.

 

 

“We gaan voor het podium!”

“Gecombineerd met de ervaring die wij als team inmiddels hebben opgedaan met onze Audi’s, verwacht ik dat wij een goede kans maken op een ereplaats”, blikt Dillon vooruit. “We gaan voor het podium! Daarnaast zijn de Jumbo Racedagen een evenement dat geen enkele coureur wil missen. De demo’s van onze Formule 1-held Max Verstappen trekken tienduizenden toeschouwers. De sfeer en de entourage zijn in één woord geweldig. Daar gaan wij volop van genieten, datzelfde geldt voor onze sponsors en de overige gasten van het team.”

De TCR Benelux rijdt op zaterdag 20 mei een 60 minuten durende kwalificatierace en op zondag 21 mei vier sprintraces van elk 20 minuten.

Lucas Groeneveld: GO!

Certainty Racing Team neemt als meervoudig Renault Clio Cup-kampioen ook deel aan de races van de Renault Clio Cup Benelux tijdens de Jumbo Racedagen. Met de pas 15-jarige Lucas Groeneveld maakt het raceteam zijn faam als ontdekker en opleider van jong racetalent meer dan waar. “Lucas is de opvolger van Simon Reicher, die bij ons in de Renault Clio Cup begon en vervolgens samen met het team doorgroeide naar de TCR-serie”, aldus Dillon. “Lucas is opgeleid tijdens de Dutch Race Driver Academy raceopleiding op Circuit Zandvoort en heeft inmiddels zijn eerste races in de laagdrempelige Dutch Race Driver Organisation achter de rug. Hij leert zo snel en maakt zulke grote stappen, dat hij nu klaar is om aan de Renault Clio Cup Benelux te proeven.” De Renault Clio Cup Benelux rijdt komend weekend samen met de TCR Benelux.

Certainty Racing Team wordt onder meer ondersteund door TMC, Audi Sport Amsterdam, Rymax, VKVGroep.nl, Lexmark en DutchNetworks. Bernhard van Oranje heeft ondersteuning van onder meer Levi9, Bernie’s Beachclub en Bernie’s Bar & Kitchen (www.bernies.nl) op Circuit Zandvoort.

 

Onze prijzenkast

Hier doen we het voor.