Certainty Racing Team verlegt grenzen in nieuw autosportseizoen

Certainty Racing Team is klaar voor het nieuwe autosportseizoen, waarin het kampioensteam van de Clio Cup Benelux op vele fronten actief is. “We nemen deel aan de Clio Cup Benelux én de Clio Cup Central Europe. We racen op de mooiste circuits van Europa, met volbloed raceauto’s en tijdens aansprekende evenementen”, aldus teameigenaar Dillon Koster. De aftrap van het seizoen is aankomend weekend op de Duitse Sachsenring. 

Certainty Racing Team maakt zich op voor een bijzonder Renault Clio-seizoen. Het meervoudig en regerend Clio-kampioensteam gaat Europa in en vergeet uiteraard thuisbasis Circuit Park Zandvoort niet.

Met de jonge Oostenrijkse coureur Simon Reicher maakt Certainty ook in 2016 zijn faam als kraamkamer voor jong talent weer helemaal waar. Simon neemt deel aan het volledige centraal-Europese Clio-seizoen. Dillon Koster maakt zijn rentree als Clio-coureur. Eind vorig jaar reed hij na jaren ‘racestilte’ weer een gastrace. Dillon: “Dat is zo goed bevallen dat ik nu het hele seizoen van de partij ben.”

Certainty is jarenlang actief in de Clio Cup en Dillon is blij dat het team dit jaar weer aan de start staat. “We racen op de mooiste circuits, zoals de Red Bull Ring, Spa-Francorchamps en natuurlijk Circuit Park Zandvoort. Met de vierde generatie Cup-Clio heeft Renault een top racer ontwikkeld. We hebben er heel veel zin in.”

De Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort, op 14 en 15 mei, staan in het teken van 40 jaar Renault merkencups. “Dat wordt een groot Renault-feest, waar we met zeker drie Clio’s IV aan de start staan”, blikt Dillon vooruit.

Aankomend weekend rijdt Koster samen met Simon Reicher de openingsraces van de Clio Cup Central Europe op de Sachsenring. Dillon heeft goede herinneringen aan het Duitse circuit. “De laatste keer dat ik er reed was in 2004. Toen eindigde ik samen met mijn toenmalige teamgenoot Allard Kalff op het podium.”

Genieten van je hobby

Er gaat geen week voorbij zonder dat Certainty-rijders hun racehobby beoefenen. De ervaren crew van het raceteam helpt rijders op elk niveau om hun droom waar te maken. “We nemen deelnemers aan de races van de DRDO alle zorgen uit handen”, noemt Dillon. “We prepareren hun auto’s en verzorgen de service tijdens de evenementen. Dit jaar rijden de regerend kampioenen Dennis van der Linden en Herman Peene weer onder de Certainty-vlag. Datzelfde geldt voor de voormalige kampioenen Marc Dijkhuis en Egbert Ellenkamp en de talentvolle debutant Floris Dullaart.”

Speciaal voor (jonge) rijders die hun debuut in de autosport willen maken, heeft Certainty enkele ‘ready to race’ Suzuki Swift Cup-auto’s beschikbaar. Dillon: “De Swift is een volwaardige raceauto, die zeer geschikt is voor deelname aan DRDO.”

Deelnemers aan de racecursussen van de Dutch Race Driver Academy kunnen bij Certainty terecht voor ondersteuning of de huur van een geschikte auto. Dat geldt ook voor de Dutch Race Driver Business Club en voor de diverse trackdays.

Onze prijzenkast

Hier doen we het voor.